AKTUELNO

Potpredsednik vlade Rasim Ljajić, za Pink je rekao da su doček, prijem i ispraćaj u Turskoj bili nešto što on tamo nikada nije video, i to ne samo kada je srpski predstavnici u pitanju, već i druge zemlje.

- Dugo se bavim Srpsko-Turskim odmosima i oni su uglavnom išli po principu toplo-hladno. Nekada smo imali dobre političke odnose, ali nikakve ekonomske. Nekada su ekonomski bili bolji od političkih, ali ovakvi političko-ekonomski i trgovinski i svaki drugi odnosi zaista nisu bili - rekao je Ljajić.

Kako kaže, doček, prijem i ispraćaj su bili nešto što on u Turskoj nikada nije video i to ne samo kada je srpski predstavnici u pitanju, već i druge zemlje.

- Nadam se da ćemo to znati da na adekvatan način valorizujemo i da razvijemo sve oblike saradnje o kojima je bilo reči u toku ove posete. Pričalo se o kilometrima puta, o trgovinskoj razmeni. Govorili smo o auto-putu Beograd - Sarajevo. Prekosutra dolazi tehnička delegacija koja ide u Sandžak da razmotri mogućnost što bržeg početka gradnje puteva Pazar-Sjenica, Pazar-Tutin, Tutin-Sjenica - rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, imamo puno prava da se nadamo da će ova poseta dati vrlo brzo praktične i konkretne rezultate.

Foto: TvPink Printscreen

- Turci su prvi po posetama u Beogradu, a drugi po posetama u celoj Srbiji. U prva tri meseca imamo 23 posto rast broja turskih turista. Posle ove posete i publiciteta koji je dobila poseta Vučića Turskoj, još će se povećati. Ovih pet minuta moraju da budu u punom kapacitetu iskorišćeni - rekao je Ljajić.

#Poseta

#Rasim Ljajić

#Turska

'